New York

Vilken stad, vilket land! Vilken härlig och oförglömlig bröllopsresa vi har haft! New York på 6 dagar, tänk om man bara hade haft mer tid.

Vädergudarna var för det mesta på vår sida och vi försökte hinna med så mycket som möjligt. Times Square, Broadway, Brooklyn Bridge, Empire State Building och Rockefeller Center, är bara ett axplock av de platserna vi besökte.

Vi skymtade Frihetsgudinnan från Brooklyn Bridge och trängdes med alla turister som också ville promenera på den berömda bron. Central Park var häftigt att se, ett område på 3,4 km² (340 hektar) mitt i staden med grönska och promenadstråk. Om ni någon gång bestämmer er för att åka till New York, se till att ha bra skor, det blir mycket promenerande!

Den absoluta höjdpunkten var nog när vi kom fram till Times Square första gången. Vi hade bestämt oss för att promenera dit redan första kvällen. Klockan var cirka tio på kvällen och vi hade rest över elva timmar. Vi var en aning jetlaggade, men det var helt klart en höjdpunkt att trotsa tröttheten och att se skyskraporna och alla upplysta reklamskyltar. Det var fullt med människor så långt ögat kunde nå!

Min fru Malin och jag tog en varsin burgare på Shake Shack och satte oss vid en stenbänk mitt i Times Square. Jag minns att jag då tänkte:

”Inte hade man väl trott att man en dag skulle befinna sig mitt i New York och äta en burgare och bara insupa atmosfären. Fantastiskt!”